'Straf Ponson is niet erg'

Rod Delmonico heeft met verbazing kennis genomen van de positieve dopingtest van de Nederlandse pitcher Sidney Ponson. De profhonkballer bleek tijdens de World Baseball Classic fentermine te hebben gebruikt. Een middel om af te vallen. Ponson mag twee jaar niet voor Nederland spelen. Hij mag wel voor zijn club spelen. „Eerlijk gezegd wist ik niet dat Ponson iets verkeerds had gedaan”, stelt bondscoach Delmonico in de lobby van het Rotterdamse spelershotel waar Nederland tijdens het World Port Tournament verblijft. „De schorsing is voor ons niet erg. De volgende Baseball Classic is pas over vier jaar.”

Delmonico zag het Nederlands team gisteren op de openingsdag van het World Port Tournament met 1-0 verliezen van Cuba. De nationale ploeg – die Delmonico het liefst omschrijft als „een all-star team van de Nederlandse hoofdklasse – produceerde in de eerste vijf innings tegen pitcher Miguel González geen honkslag.

De meeste aandacht ging echter uit naar de 21-jarige werper Aroldis Chapman. Deze zeer getalenteerde Cubaanse pitcher vluchtte gisteren uit het spelershotel en zal waarschijnlijk zijn geluk gaan beproeven in de goedbetaalde Noord-Amerikaanse profcompetitie. Chapman zal net zomin als Ponson in Rotterdam in actie komen.