Saxofoon

Saxofoon Hoi, ik ben Tess en ik zit op saxofoonles. De saxofoon is een heel mooi instrument. Eerst is het lastig om te leren hoe je de saxofoon in elkaar moet zetten en hoe je er op moet blazen. Nadat je gespeeld hebt, moet je je saxofoon ook altijd weer goed droogmaken. Eigenlijk moet ik iedere dag even oefenen, maar dat lukt niet altijd. Soms speel ik alleen en soms speel ik mee met een cd. Op les spelen we ook wel eens een duet; dat is dat je met z’n tweeën speelt. En dat klinkt heel mooi. Als mijn oma straks 75 jaar wordt, gaan mijn zussen en broertje en ik samen wat spelen voor haar. Want dat wil ze graag als cadeau. We hebben al wel eens wat geprobeerd, maar het is wel moeilijk om alle instrumenten samen goed te laten klinken. Als je ook eens wilt proberen of je saxofoon leuk vindt, kun je naar een open les van de muziekschool gaan. Tess Hiemstra, 9 jaar, uit Lochem

Hoi, ik ben Tess en ik zit op saxofoonles. De saxofoon is een heel mooi instrument. Eerst is het lastig om te leren hoe je de saxofoon in elkaar moet zetten en hoe je er op moet blazen. Nadat je gespeeld hebt, moet je je saxofoon ook altijd weer goed droogmaken. Eigenlijk moet ik iedere dag even oefenen, maar dat lukt niet altijd. Soms speel ik alleen en soms speel ik mee met een cd. Op les spelen we ook wel eens een duet; dat is dat je met z’n tweeën speelt. En dat klinkt heel mooi. Als mijn oma straks 75 jaar wordt, gaan mijn zussen en broertje en ik samen wat spelen voor haar. Want dat wil ze graag als cadeau. We hebben al wel eens wat geprobeerd, maar het is wel moeilijk om alle instrumenten samen goed te laten klinken.

Als je ook eens wilt proberen of je saxofoon leuk vindt, kun je naar een open les van de muziekschool gaan.

Tess Hiemstra, 9 jaar, uit Lochem