Rockfestival Roskilde geopend

De 39ste editie van het rockfestival Roskilde in Denemarken is gisteren begonnen. Hoofdacts zijn onder meer de Britse bands Coldplay, Nine Inch Nails en Oasis. Het festival trekt jaarlijks meer dan 90.000 bezoekers. In 2000 vielen tijdens een concert van Pearl Jam acht dodelijke slachtoffers toen zij in de verdrukking kwamen. (Foto AP) Fans enter the site for the 39th Roskilde Festival, the biggest Rock festival in Northern Europe which started in Roskilde, Denmark, Thursday July 2, 2009. (AP photo/POLFOTO, Tariq Mikkel Khan) ** DENMARK OUT **
De 39ste editie van het rockfestival Roskilde in Denemarken is gisteren begonnen. Hoofdacts zijn onder meer de Britse bands Coldplay, Nine Inch Nails en Oasis. Het festival trekt jaarlijks meer dan 90.000 bezoekers. In 2000 vielen tijdens een concert van Pearl Jam acht dodelijke slachtoffers toen zij in de verdrukking kwamen. (Foto AP) Fans enter the site for the 39th Roskilde Festival, the biggest Rock festival in Northern Europe which started in Roskilde, Denmark, Thursday July 2, 2009. (AP photo/POLFOTO, Tariq Mikkel Khan) ** DENMARK OUT ** Associated Press