Ribéry loopt weg van training bij Bayern München

Rotterdam, 3 juli. Franck Ribéry is gisteren weggelopen van de training bij FC Bayern München. De Franse stervoetballer wil onder geen enkele voorwaarde blijven bij de Duitse topclub, waar Louis van Gaal sinds deze zomer hoofdtrainer is. De 26-jarige Ribéry wil naar Real Madrid, dat 55 miljoen euro voor de aanvaller wil betalen.

Ribéry verliet gisteren de training, die onder leiding stond van Van Gaal. Als verklaring gaf de technische staf dat hij last had van een blaar. Woensdag trok Ribéry bij de eerste training zijn schoenen uit en liep verder op zijn sokken. Dat kwam hem op een reprimande van Van Gaal te staan. Tegenover de Franse krant L'Equipe zei Ribéry gisteren. ”Voor mij staat het vast, ik wil vertrekken. Het wordt Real Madrid of anders niets.” Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern zei vanmorgen in de Beierse krant tz: ,,Voor hem is het alles of niets. Voor ons is het duidelijk: niets. Hij blijft.”