Printerfabrikant Océ gaat nog eens 300 banen schrappen

Rotterdam. Printerfabrikant Océ gaat nog eens 300 mensen ontslaan wegens tegenvallende resultaten in het tweede kwartaal. Océ maakte gisteren een nettoverlies van 14 miljoen euro bekend en snijdt verder in de kosten, na een extra ontslagronde in mei. Er verdwijnen wereldwijd 2.350 van de 22.500 werknemers, waarvan minstens 190 in Nederland. Océ heeft ook een aanvraag gedaan voor deeltijd-WW voor de 2.400 werknemers in Venlo. Financieel directeur Hans Kerkhoven wil beide maatregelen gelijktijdig nemen. Océ lijdt onder de sterk teruggelopen vraag naar geavanceerde printers en het ziet er niet naar uit dat die dit jaar nog verbetert, zegt Kerkhoven. Klanten in de bouw en de industrie laten het afweten; zelfs onderwijsinstellingen en overheden zijn nu huiverig. Ook verkoopt Océ minder inkt omdat mensen minder printen.