Overige films

Hellboy (Guillermo del Toro, 2004, VS). Zoveelste stripverfilming over een bovennatuurlijke held, in dit geval een wezen dat destijds door de nazi's via een telekinetische poort uit de hel werd gehaald. Het heeft afgevijlde hoorns, een stenen hand en een vuurvaste, rode huid. Volop actie en speciale effecten. Met Ron Perlman. RTL5, 20.30-22.45u.

* Postcards from the Edge (Mike Nichols, 1990, VS). Intelligent, amusant portret van een dochter (Meryl Streep) en een moeder (Shirley MacLaine) in narcistisch Hollywood, gebaseerd op de autobiografische roman waarin Carrie Fisher (prinses Leia uit de Star Wars-trilogie) haar drugsprobleem beschreef en haar problematische relatie met moeder Debbie Reynolds. Ook met Dennis Quaid. RTL8, 20.30-22.30u.

* Forbrydelser / In Your Hands (Annette K. Olesen, 2004, Denemarken). Dogma-film speelt in een vrouwengevangenis en behelst de doodstille krachtmeting tussen een pas afgestudeerde predikante en een gedetineerde die over genezende krachten zou beschikken. Met name het gebruik van vele close-ups geeft de setting een beklemmende atmosfeer. Het zijn niet zozeer de muren die de vrouwen in hun vrijheid belemmeren als wel hun gedachten en vooronderstellingen. Ned.2, 23.55-1.30u.