Nobody's perfect

Nobody's perfect Gorcum Nobody’s perfect is een expositie over het schoonheidsideaal door de eeuwen heen in het Gorcums Museum met oude en hedendaagse kunst en replica’s. Uitgangspunt is het klassieke verhaal van Pygmalion, een prins uit Cyprus die een ivoren beeld van perfecte schoonheid hakt en daar verliefd op wordt. Door tussenkomst van Aphrodite komt het beeld tot leven. Er zijn beelden van Aphrodite, Apollo en Venus, filmfragmenten en portretten van Grace Kelly, Marilyn Monroe, Paul Newman en ook hedendaagse kunst. T/m 30 aug Grote Markt 17. Di-za 10-17u, zo 11-17u

Gorcum

Nobody’s perfect is een expositie over het schoonheidsideaal door de eeuwen heen in het Gorcums Museum met oude en hedendaagse kunst en replica’s. Uitgangspunt is het klassieke verhaal van Pygmalion, een prins uit Cyprus die een ivoren beeld van perfecte schoonheid hakt en daar verliefd op wordt. Door tussenkomst van Aphrodite komt het beeld tot leven. Er zijn beelden van Aphrodite, Apollo en Venus, filmfragmenten en portretten van Grace Kelly, Marilyn Monroe, Paul Newman en ook hedendaagse kunst. T/m 30 aug Grote Markt 17. Di-za 10-17u, zo 11-17u