Film van de dag

(Harold Ramis, 1999, VS), Robert De Niro en Billy Crystal in Analyze This. Analyze This (1999) Pers: Robert De Niro, Billy Crystal Dir: Harold Ramis Ref: ANA007AQ Photo Credit: [ Warner Bros / The Kobal Collection / Caruso, Phillip ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Analyze This. Hitkomedie van de regisseur van Groundhog Day is een vaardige en zeer onderhoudende aaneenschakeling van psychiater- en maffiagrappen. Gangsterbaas Don Paul Vitti (Robert De Niro) heeft huilbuien en lijdt aan angstaanvallen. Om die te verhelpen schakelt hij met frisse tegenzin de hulp in van de bekommerde psychoanalyticus Ben Sobol (Billy Crystal). De lengte van elk consult wordt vastgesteld onder dreiging van een revolver. De Niro persifleert met plezier zijn filmimago. Het uitgangspunt werd ook gebruikt in de gelauwerde televisieserie The Sopranos.(Harold Ramis, 1999, VS), België 1, 20.30-22.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg