De schone slaapster

De schone slaapster Den Haag Flaming June van Frederic Leighton (1830-1896) en vijf schilderijen van Edward Burne-Jones (1833-1898) vormen de hoogtepunten op de expositie De schone slaapster in het Gemeentemuseum uit de collectie van het Museo de Arte de Ponce in Puerto Rico. Frederic, Lord Leighton schilderde zijn Flaming June rond 1895. De onschuldige vrouw in een oranje, doorschijnende jurk laat Leightons voorliefde voor klassieke schoonheid en harmonie zien. Verder op de expositie ook ook nog schilderijen van o.a. Millais, Rossetti en Seddon. T/m 20 sept, Stadhouderslaan 412. di-zo 11-17u

Den Haag

Flaming June van Frederic Leighton (1830-1896) en vijf schilderijen van Edward Burne-Jones (1833-1898) vormen de hoogtepunten op de expositie De schone slaapster in het Gemeentemuseum uit de collectie van het Museo de Arte de Ponce in Puerto Rico. Frederic, Lord Leighton schilderde zijn Flaming June rond 1895. De onschuldige vrouw in een oranje, doorschijnende jurk laat Leightons voorliefde voor klassieke schoonheid en harmonie zien. Verder op de expositie ook ook nog schilderijen van o.a. Millais, Rossetti en Seddon. T/m 20 sept, Stadhouderslaan 412. di-zo 11-17u