Brugspringen is populair maar verboden

Brugspringen is populair maar verboden Amsterdam, 3 juli. Jongens springen van de Rode brug in Amsterdam-Zeeburg. De brug verbindt de Panamakade op het Borneo-eiland met de Stuurmankade op het schiereiland Sporenburg. De politie is tijdens het warme zomerweer alert op brugspringers. Springen vanaf een brug of kade is verboden. Na een waarschuwing krijgen overtreders een boete van 90 euro, kinderen tot 16 jaar betalen de helft. Vandaag is er een omslag in het warme weer van de afgelopen dagen, met temperaturen van 30 graden. Vanuit het zuiden trekken onweersbuien, met hagel en windstoten, over het land. Het KNMI waarschuwt voor „een vervelende avond voor het verkeer door de combinatie van avondspits, vakantie-uittocht en een enorme bak water”. Foto Bram Budel Nederland, Amsterdam, 02-07-2009 Jongens springen vanaf de brug over het spoorwegbassin die in het midden zo'n 10 meter hoog is in het water. De 'Rode brug' verbind de Panamakade op het Borneo eiland met de Stuurmankade op Sporenburg. Vandaag was het bijzonder warm en zonnig waardoor veel mensen verkoeling zochten in en om het water. foto: Bram Budel Budel, Bram