vandaag

In het nieuws:

Het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA) stemt voor een nieuwe directeur-generaal. De kandidaten zijn Yukiyo Amano uit Japan en Abdul Samad Minty uit Zuid-Afrika. Het IAEA is bekend van zijn atoominspecties in landen als Iran en Noord-Korea.

Op Wimbledon zijn de halve finales bij de vrouwen: Elena Dementieva (Rus, 4) tegen Serena Williams (VS, 2) en Dinara Safina (Rus, 1) tegen Venus Williams (USA, 3).

In Denemarken begint het driedaagse muziekfestival Roskilde, met bands als Coldplay, Faith No More, Nine Inch Nails en Oasis.

Het is Wereld Ufo Dag. Ook wordt het Roswell-incident herdacht. Begin juli 1947 zou in de woestijn bij het Amerikaanse Roswell iets uit de lucht zijn komen vallen. Getuigen die poolshoogte namen, zagen „folie, gebroken houten staken en rubber”. Pas toen eind jaren zeventig tabloid National Enquirer een eerste verslag over het neerstorten van een vliegende schotel in Roswell publiceerde, werden ufo’s een hype.