Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Uitgever PCM moet NRC Media afstoten

Rotterdam. PCM Uitgevers moet NRC Media, uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next, afstoten. Alleen dan mag het Belgische mediaconcern De Persgroep een meerderheidsbelang nemen in PCM. Dat maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gisteren bekend. De NMa deed onderzoek naar hoe de plannen van PCM Uitgevers en De Persgroep de lezers- en advertentiemarkt in Nederland zouden beïnvloeden. Het Belgische mediaconcern wil voor 130 miljoen euro een belang nemen van 58,4 procent in de Nederlandse kranten- en boekenuitgever. Als De Persgroep PCM in zijn geheel zou overnemen, dan zou een te hoog gezamenlijk aandeel ontstaan op de lezersmarkt voor lokale en regionale dagbladen in de regio Amsterdam.