SGP in Europa bij fractie eurosceptici

rotterdam, 2 juli. - Bas Belder, de enige Europarlementariër van de SGP, zal in het Europees Parlement deel uitmaken van een nieuwe fractie van radicaal-rechtse eurosceptische partijen. De groep, die gisteren officieel is opgericht, noemt zich Europa van Vrijheid en Democratie. De kern daarvan zijn de dertien Europarlementariërs van de UK Independence Party en de negen leden van de Italiaanse Lega Nord. Om een fractie te kunnen vormen, moeten ten minste zeven nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Aan die eis is voldaan doordat ook kleine partijen uit Denemarken, Griekenland, Finland, Frankrijk en Slowakije deel uitmaken van de fractie. SGP en ChristenUnie zaten in het voorgaande parlement in dezelfde fractie. De CU heeft zich aangesloten bij een nieuwe fractie van de Britse Conservatieven.