Proces Karadzic loopt vertraging op

Den Haag, 2 juli. - De rechtszaak tegen Radovan Karadzic bij het Joegoslavië-tribunaal, die in augustus zou beginnen, loopt vertraging op. De Schotse rechter Iain Bonomy, die het proces voorbereidt, zei gisteren dat het onwaarschijnlijk is dat het vóór september begint. Hij maakt zich zorgen maakt over de procesduur. Hij zou zelf ”meer dan een jaar” nodig hebben om zijn aanklacht te onderbouwen, inclusief getuigenverhoren. Karadzic` verdediging zou minstens zo lang duren.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Proces Karadzic

In Proces Karadzic loopt vertraging op (2 juli, pagina 4) staat dat rechter Iain Bonomy verwacht „meer dan een jaar” nodig te hebben om zijn aanklacht te onderbouwen. Deze verwachting komt van de openbaar aanklager bij het Joegoslavië-tribunaal.