op nrcnext.nl

Stadjutten is verboden

Een mooie, oude stoel of een afgedankt schilderijtje van straat mee naar huis nemen. Leuk, maar of het mag is in Amsterdam onduidelijk, volgens GroenLinks-raadslid Marco de Goede. Vorig jaar kreeg een Amsterdamse van drie agenten 90 euro boete voor het meenemen van een babybedje, schrijft Binnenlands Bestuur. Een ander stel, dat een kastje had opgeduikeld, hoorde „piepende remmen” van een politie-auto en ging op de bon.

Bijzonder studentenhuis

Woon jij in het meest bijzondere studentenhuis van Nederland? Beschrijf aan de hand van korte uitspraken van je medebewoners wat jouw huis bijzonder maakt, en laat het vooral tot leven komen. De verhalen mogen niet langer worden dan 1.000 woorden. De winnende verhalen worden gepubliceerd in nrc.next. Bovendien krijgt het huis een jaarabonnement nrc.next-plus. Stuur je verhaal voor 1 augustus naar studentenhuis@nrcnext.nl