Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Meisje doet haar verhaal na crash

Het meisje dat dinsdag mogelijk als enige inzittende een vliegramp bij de Comoren overleefde, ervoer de ondergang van het toestel als „een elektrische schok”. Toen Bahia Bakari haar ogen opende, lag ze in het donker in de oceaan. Het meisje vertelde haar vader in een ziekenhuis in Jemen dat ze wel stemmen om zich heen hoorde, maar dat ze niets kon zien. De vader: „Ze zei: ‘Papa, we zagen het vliegtuig zinken in het water. En ik kan niet zo goed zwemmen, dus ik hield me vast aan iets, maar ik weet niet wat’.” Waarschijnlijk is ze uit het toestel geslingerd toen het neerstortte en bleef ze drijven dankzij een brokstuk. Pas na dertien uur werd ze gered. Ze was te zwak om de reddingsboei te grijpen die naar haar toe werd gegooid. „Ze is een schuchter meisje, ik had nooit verwacht dat ze op deze manier zou ontsnappen”, zei haar vader. Hij heeft haar nog niet verteld dat haar moeder, die ook in het vliegtuig zat, de ramp waarschijnlijk niet heeft overleefd. (AFP)