Interim-regering Honduras trotseert internationale druk

TEGUCIGALPA. De Hondurese interim-regering trotseerde gisteren internationale druk en zei dat er ”geen enkele kans is” dat de afgezette president Manuel Zelaya terugkeert in zijn oude functie. Leiders over de hele wereld, van de Amerikaanse president Barack Obama tot de Venezolaanse president Hugo Chávez, dringen aan op de terugkeer van Zelaya. Het leger pleegde zondag een staatsgreep tegen de linkse Zelaya en zette hem op het vliegtuig naar Costa Rica vanwege een omstreden referendum over het verlengen van de presidentiële ambtstermijn. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft Honduras een ultimatum gesteld om Zelaya uiterlijk dit weekeinde terug te laten keren in zijn functie. Anders wordt het Hondurese lidmaatschap van de OAS opgeschort.