Inhalige bestuurders nekken de PvdA

PvdA-leider Wouter Bos stelt dat er nog onvoldoende elite is en dat die juist nodig is om het volk te verheffen (Opiniepagina, 24 juni). Daarbij gaat hij voorbij aan het werkelijke probleem van de sociaal-democratie. Eenmaal toegetreden tot de elite bezetten de sociaal-democratische bestuurders fijne baantjes in de publieke sector als wethouder of burgemeester en als bestuurders of toezichthouders van woningbouwcorporaties, zorginstellingen, scholen, musea en theaters. De laatste jaren zien we juist in deze sectoren dat publiek geld verkwist wordt zonder dat de bestuurders in kwestie daar verantwoording voor nemen. Denkt Bos nou werkelijk dat al die werknemers in die sectoren en alle klanten die daar (vaak pover) bediend worden nog bereid zijn te stemmen op een PvdA die dit soort inhalige (wan)bestuurders levert? Juist de PvdA- bestuurders moeten het voorbeeld geven en zuinig met het geld van de belastingbetalers omspringen. Dat doen ze door geen luchtkastelen na te jagen en genoegen te nemen met een fatsoenlijke bezoldiging die dik onder de Balkenende-norm ligt. Dan, en alleen dan, komen de stemmers weer terug.

    • Bert Dieter