Film van de dag

Paul Giamatti (l) en Thomas Haden Church in Sideways. Scene uit de film Sideways (2004) From left: Paul Giamatti and Thomas Haden Church in SIDEWAYS Photo Credit: Merie W. Wallace Wallace, Merie W.

Sideways. Een week lang neemt de gefrustreerde schrijver en leraar Engels (Paul Giamatti) zijn vriend, de al weer wat oudere en nooit echt beroemd geworden acteur Jack (Thomas Haden Church), mee op reis langs zijn favoriete plekken in Californië: de wijnkastelen. Eenmaal op weg blijkt al gauw dat ze verschillende opvattingen hebben over hoe van deze week een succes te maken. En in zekere zin –- het blijft een Amerikaanse film, hoe onafhankelijk ook – máken ze er allebei een succes van. Sideways is een droevige en hilarische bachelor’s party voor twee personen.(Alexander Payne, 2004, VS), RTL8, 20.30-22.55u.André Waardenburg

    • André Waardenburg