Buien

De ergste warmte is voorbij, maar in het weekend kan het nog wel 25 graden worden.

Volgende week wordt het serieus koeler. Vanavond is het min of meer wolkenloos. Eventuele streperigheid in de lucht bij zonsondergang is vulkaanstof van een uitbarsting van de Russische Sarychev vulkaan, bijna drie weken geleden. De temperatuur daalt vannacht tot 16 à 17 graden.

Morgen begint met zon, maar al vrij snel dringt er vanuit het zuidwesten bewolking binnen, met kans op een eerste bui voor het middaguur en meer regen in de namiddag en avond, soms met onweer. Het blijft bijna overal broeierig warm met 25 tot 28 graden, behalve in het koelere uiterste zuidwesten en de Wadden. De wind is morgen zwak uit zuidelijke richting.

Zaterdag belooft een vrij mooie zomerdag te worden. Er zijn flinke zonnige perioden. Misschien ontstaat er langs de oostgrens nog een enkele bui. Bij een matige west- tot noordwestenwind wordt het aan zee 20 à 22 graden. In het binnenland kan de 25 nog gehaald worden.

Zondag worden vergelijkbare temperaturen verwacht. Wel wordt de atmosfeer onstabieler. In de loop van de middag en ’s avonds komen vanuit het zuidwesten regen- en onweersbuien opzetten.

Volgende week volgt flink koeler weer met geregeld buien.