Boze beleggers in Hongkong

Honderden Hongkongse obligatiehouders van de failliete Amerikaanse bank Lehman Brothers demonstreerden gisteren voor het vertrek van Donald Tsang, de regeringsleider van Hongkong. Zij eisen het geld terug dat zij verloren op beleggingen in schuldpapieren van Lehman. Duizenden kleine beleggers in Hongkong, Singapore en Indonesië vinden dat ze onvoldoende zijn gewezen op de risico's van de financiële producten die ze kochten. Velen raakten op die manier hun fortuin kwijt. (Foto Reuters) Hundreds of Lehman Brothers minibond holders take to the street demanding a refund and urging Hong Kong Chief Executive Donald Tsang to step down during a protest in Hong Kong July 1, 2009. Lehman investors in Hong Kong, Singapore and Indonesia have expressed outrage that the bond-like products they bought were actually complex derivatives that led to huge losses for many of them. The collapse of Lehman Brothers bank in September last year sparked heavy selling in financial stocks. The signs read "Lehman Brothers not yet solved" and "Donald Tsang step down". REUTERS/Bobby Yip (CHINA POLITICS BUSINESS IMAGES OF THE DAY)
Honderden Hongkongse obligatiehouders van de failliete Amerikaanse bank Lehman Brothers demonstreerden gisteren voor het vertrek van Donald Tsang, de regeringsleider van Hongkong. Zij eisen het geld terug dat zij verloren op beleggingen in schuldpapieren van Lehman. Duizenden kleine beleggers in Hongkong, Singapore en Indonesië vinden dat ze onvoldoende zijn gewezen op de risico's van de financiële producten die ze kochten. Velen raakten op die manier hun fortuin kwijt. (Foto Reuters) Hundreds of Lehman Brothers minibond holders take to the street demanding a refund and urging Hong Kong Chief Executive Donald Tsang to step down during a protest in Hong Kong July 1, 2009. Lehman investors in Hong Kong, Singapore and Indonesia have expressed outrage that the bond-like products they bought were actually complex derivatives that led to huge losses for many of them. The collapse of Lehman Brothers bank in September last year sparked heavy selling in financial stocks. The signs read "Lehman Brothers not yet solved" and "Donald Tsang step down". REUTERS/Bobby Yip (CHINA POLITICS BUSINESS IMAGES OF THE DAY) REUTERS