Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Amnesty hekelt situatie Tsjetsjenië

Rotterdam, 2 juli. - Tsjetsjeense autoriteiten schenden nog steeds op grote schaal mensenrechten in de Russische deelrepubliek. De centrale regering in Moskou doet niets om de misdaden tegen te gaan. Dat staat in een gisteren verschenen rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Sinds juni 2008 zouden Tsjetsjeense geheime agenten 26 huizen in brand hebben gestoken om familieleden van vermoedelijke rebellen te straffen. Verder zouden gevangenen worden gemarteld of gedood en op talrijke ontvoeringen hebben plaatsgehad.