8 redenen om uit te gaan

Fitnesssnackbar op het IJ Festival

1 muziek

Viral Radio Festival

Amsterdam: vanavond (20.00-01.00u) in Bimhuis, vrijdag (22.00-04.00u) in TrouwAmsterdam. http://viralradio.net

Viral Radio en 3voor12 presenteren Viral Radio Festival 2009, gewijd aan nieuwe elektronische muziek. In het Bimhuis staan vanavond twee Britse duo’s: Furt en Icarus.

2 straattheater

Deventer Op Stelten

Deventer. Van 2 t/m 5 juli. Gratis. www.deventeropstelten.nl

Vier dagen lang is de historische binnenstad van Deventer het decor voor buitentheater, theater op stelten en spektakel op hoog niveau. Hoogtepunten: Compagnie Jo Bithume (Frankrijk), TUIG (Nederland) en Compagnie Malabar (Frankrijk).

3 literair

Nieuw Amsterdam Live

Amsterdam: Stanislavski in de Stadsschouwburg. Tijd: 17.30u. Gratis. www.nieuwamsterdam.nl

Te gast tijdens de derde aflevering van Nieuw Amsterdam Live zijn de vier jonge literaire talenten: Thomas van Aalten, Janneke van der Horst, Elke Geurts en Thijs de Boer.

4 huiskamerconcert

Live in the Living

Maastricht: Bonnefantenmuseum. Tijd: 20.30u. Reserveren verplicht: www.liveintheliving.nl

Als onderdeel van het parallelprogramma bij de tentoonstelling Exile on Main St. een intiem concert door Matt Elliott en Oo Is An Instrument.

5 dans

Julidans: Idoru

Amsterdam: Stadsschouwburg. Tijd: 20.30u. www.julidans.nl

Nieuw werk van André Gingras over de hedendaagse idolenverering, die dankzij de massamedia en kijkcijferkanonnen als Idols, So You Think You Can Dance een hoge vlucht heeft genomen. Gingras vraagt zich af hoe ver we nog kunnen gaan (zie Susan Boyle), onder andere gebruikmakend van de spectaculaire ‘urban sport’ free running (parkoer).

6 muziek

WATT Nou Pop?!

Rotterdam: WATT. Tijd: 18.00-01.00u. Entree: 5 / 3 euro. www.watt-rotterdam.nl

Dertien bands van tweedejaars studenten van de Rotterdam Pop Academy (RPA) bespelen de drie podia van Watt. Als afsluiter van de avond spelen Shook en Moon Pilot, de bands van twee eindexamenkandidaten.

7 dansen

LOS! met dj Paullie & Co

Haarlem: Patronaat. Tijd: 0.00-04.00u. Entree: 5 euro, studenten gratis. www.losinhaarlem.hyves.nl

Tijdens LOS kun je rekenen op de nieuwste alternatieve hits, maar ook op uitstapjes naar bijvoorbeeld knetterende elektro of bezopen balkan.

8 locatietheater

Over het IJ Festival

Amsterdam: NDSM-werf, Overhoeks en Centraal station. Van 2 t/m 12 juli. www.overhetij.nl

Zomers festival met veel locatietheater, elke avond muziek, theaterroutes, zeecontainers met korte voorstellingen van jong studerend theatertalent en de ‘Fitnesssnackbar’, een mobiele installatie bestaande uit fitnessapparatuur en huishoudelijke apparaten, die optimaal gebruik maakt van jouw bloed, zweet en tranen.