3 redenen om tv te kijken

Op reis langs de wijnkastelen Scene uit de film Sideways (2004) From left: Sandra Oh, Thomas Haden Church, Virginia Madsen and Paul Giamatti in SIDEWAYS Photo Credit: Merie W. Wallace

1 Wetenschap

Noorderlicht nieuws

Ned. 3, 20.25-21.00u.

Wetenschapsjournaal. Waar zijn studenten, doctoren en professoren op dit moment mee bezig? Arabische dino’s, slimme baby’s en longen die geen lichaam meer nodig hebben. Te gast in de studio is roboticus Bram Vanderborght met zijn knuffelrobot Probo.

2 Film

Sideways

RTL 8, 20.30-22.55u.

Sideways is een droevige en hilarische vrijgezellenparty voor twee personen. Een week lang neemt de gefrustreerde schrijver en leraar Engels zijn vriend, de wat oudere en nooit echt beroemd geworden acteur Jack, mee op reis langs zijn favoriete plekken in Californië: de wijnkastelen. Eenmaal op weg blijkt dat ze allebei verschillende opvattingen hebben over hoe van deze week een succes te maken. (Alexander Payne, 2005).

3 Nieuwe Serie

Cashmere mafia

RTL 5, 22.20-23.10u

In de Amerikaanse dramaserie Cashmere mafia staan de succesvolle zakenvrouwen Mia, Zoe, Julie en Caitlin centraal. Ze wonen in New York en zijn al sinds hun studietijd vriendinnen. Alle vier proberen zij een balans te vinden tussen hun veeleisende carrières en hun complexe privéleven. Met: Lucy Liu, Frances O’Connor, Miranda Otto en Bonnie Somerville.