Zelaya morgen naar Honduras

De verdreven president van Honduras, Manuel Zelaya, zegt dat hij morgen zal proberen terug te keren naar zijn land. „Ik zal teruggaan als president”, zei hij gisteren op een persconferentie in New York. Volgens Zelaya zal de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), José Miguel Insulza, hem vergezellen op zijn terugreis, evenals president Rafael Correa van Ecuador en Cristina Kirchner van Argentinië. De OAS heeft de coup de afgelopen dagen scherp veroordeeld, net als verscheidene buitenlandse regeringsleiders. Ook de Verenigde Naties eisen de directe terugkeer van Zelaya als president. Maar de man die hem vervangt als waarnemend president, Roberto Micheletti, heeft gezegd dat Zelaya kan worden gearresteerd als hij terugkeert. (AP, AFP, Reuters, BBC)