Weldra koeler

Vrijdag wordt de overgangsdag naar een periode met normalere temperaturen. Zoals vaak gaat de overgang vergezeld van regen- en onweersbuien.

Morgen is het nog zomers warm met vrijwel overal temperaturen boven de 25 graden. Een enkele plek in het zuiden of oosten haalt de tropische grens van 30 graden. De zon schijnt volop, al kan er ook een plukje bewolking ontstaan en ’s ochtends in het noordelijk kustgebied wat nevel. De wind is zwak of hooguit matig uit noordoostelijke richting.

Vrijdag verliest het hogedrukgebied nabij Noorwegen de greep op het weer. Vanuit het zuidwesten nadert een front met bewolking en regen. Voor dit front uit kunnen ’s middags al buien vallen, met onweer. De lucht is dan nog wel zeer warm. Langs de oostgrens stijgt het kwik tot nabij 30 graden.

Zaterdag voert een zuidwestelijke stroming iets minder warme lucht aan, maar door de zon wordt het in het oosten en zuiden nog 25 graden. Er valt hooguit zeer plaatselijk een bui.

Zondag koelt het nog wat verder af, maar zelfs dan komt de temperatuur nog ruim boven de 20 graden. De kans op een regen- of onweersbui is wel wat groter.

Dit weertype zet na het weekend door. Het wordt groeizaam weer met soms een bui maar ook zonnige momenten. Overdag wordt het een graad of 20.