Trainer Brandts aan de slag bij Iraanse voetbalclub

Teheran, 1 juli. - Ernie Brandts wordt voetbaltrainer bij de Iraanse club Rah-Ahan. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk bevestigd. Hij zal naar verwachting vandaag in Teheran een contract ondertekenen. De 53-jarige Brandts werd benaderd door clubbaas Mohammed Hassan, voormalig international van Iran. Die kende de kopsterke speler nog van het WK in 1978 in Argentinië, waar het Nederlands elftal de finale van het gastland verloor. De gespannen politieke situatie in Iran weerhoudt Brandts er niet van in zee te gaan met Rah-Ahan. ”Ernie heeft een kleine week in Teheran doorgebracht om zich van de situatie op de hoogte te stellen. Hij durft het aan. Voetbal staat los van politiek”, aldus Lagendijk. Brandts, tussen 2006 en 2008 trainer van NAC Breda, gaat mogelijk met een Nederlandse assistent-trainer werken.