Film van de dag

The wiseguys Ray Liotta, Robert de Niro, Paul Sorvino en Joe Pesci. Goodfellas (1990) Pers: Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino, Joe Pesci Dir: Martin Scorsese Ref: GOO050DW Photo Credit: [ Warner Bros / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

GoodFellas. Naast de Godfather-saga een van de fijnste maffiafilms ooit gemaakt. De in de New Yorkse wijk Little Italy opgegroeide regisseur Martin Scorsese is op dreef in zijn verfilming van de jeugdherinneringen van Nicholas Pileggi, zoals hij ze in Wiseguy neerschreef. Ray Liotta speelt Henry Hill, de buitenstaander die niets liever wil dan opgenomen worden in de broederschap. Met Robert de Niro en Joe Pesci, die voor zijn rol een Oscar in ontvangst mocht nemen. Nederlandse filmjournalisten kozen GoodFellas twee jaar geleden tot beste film van de afgelopen 25 jaar.(Martin Scorsese, 1990, VS), Canvas, 20.40-23.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg