Einde is in zicht voor herkeuringen WAO

DEN HAAG. Het uitkeringsinstituut UWV moet nog dertig dossiers afhandelen van de in totaal 345.000 WAO`ers die tussen 1 oktober 2004 en 1 mei 2009 volgens nieuwe strengere normen zijn herkeurd. Het gaat om mensen met een uitkering voor arbeidsongeschiktheid die in het buitenland wonen, waardoor de herbeoordeling langer duurt. Dat zei een woordvoerder van het UWV gisteren. De Tweede Kamer spreekt vandaag over de afronding van de herbeoordelingsoperatie, die toenmalig minister De Geus (Sociale Zaken, CDA) vijf jaar geleden in gang zette omdat de regels voor de WAO werden aangescherpt. Minister Donner (Sociale Zaken, CDA) maakte in mei al bekend dat zes op de tien herkeurde WAO`ers aan werk zijn gekomen. Volgens hem is ”het doel behaald” om mensen die deels in de WAO zitten of hun uitkering wegens arbeidsongeschiktheid hebben verloren, zoveel mogelijk aan het werk te krijgen.