Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

4 redenen om tv te kijken

Een van de fijnste maffiosi ooit
Een van de fijnste maffiosi ooit

1 Maffia

Goodfellas

Canvas, 20.40-23.00u.

Naast de Godfather-saga een van de fijnste maffiafilms ooit gemaakt. Scorsese is op dreef in zijn verfilming van de jeugdherinneringen van Nicholas Pileggi, zoals hij ze opschreef in Wiseguy. Ray Liotta speelt de buitenstaander Henry Hill in quasidocumentair, schijnbaar los geconstrueerd groepsportret van de New Yorkse maffia tussen 1955 en 1985 die niets liever wil dan opgenomen worden in de broederschap. Met Robert de Niro en Joe Pesci, die voor zijn rol een Oscar in ontvangst mocht nemen. (Martin Scorsese, 1990).

2 Op reis

Future express

Ned.2, 20.50-21.30u.

In deze aflevering reist Future Express met de nationale spoorwegmaatschappij Amtrak door de Verenigde Staten, vanuit wereldstad New York naar Chicago in de staat Illinois. De Verenigde Staten zijn de plek waar dromen de werkelijkheid vaak overtreffen. Voor miljoenen immigranten uit het vroegere communistische Oost-Europa, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Vietnam en China is Amerika een tweede thuis geworden. Conducteur Goran vertelt hoezeer de trein verbonden is aan het idee van de Amerikaanse droom. De trein is de verbinding naar het Westen, naar de realisatie van je dromen. Ook aan het woord: Violeta, van Albanese afkomst, en Mary, uit Bethlehem.

3 Serie

Mad Men

Ned.2, 22.50-23.45u.

Afl.: Marriage of Figaro. Pete komt enthousiast terug van zijn huwelijksreis, maar hij heeft moeite met het terugzien van Peggy. De zakelijke relatie tussen Don en Rachel neemt een onverwachte wending. Tijdens een feestje wordt Don weer geconfronteerd met een gevoel van onbehagen in zijn huidige leven.

4 Documentaire

Ainsi soit-il

Canvas, 23.30-00.30u.

Documentaire van Manu Bonmariage over de onmogelijke liefde tussen Jean Schobbens, pastoor in een dorpje in de Ardennen, en Micheline, één van zijn parochianen. Als ze trouwen mag Jean geen priester blijven van de kerkelijke autoriteiten. De priester is diep teleurgesteld, maar dankzij zijn liefde voor Micheline vindt hij de kracht om desnoods via een andere kerk zijn roeping te volbrengen. In die periode volgt Manu Bonmariage het ongewone koppel.

De volledige programmagegevens staan op pagina 23