WK beach: nederlaag Nummerdor/Schuil

STAVANGER. Het Nederlandse koppel Reinder Nummer/Richard Schuil heeft gisteren tijdens de wereldkampioenschappen beachvolleybal verloren. In de Noorse stad Stavanger werd het koppel in de tweede groepswedstrijd in drie sets verslagen door de Italianen Matteo Varnier and Paolo Nicolai: 1-2. De Nederlanders hebben nog steeds een goede kans zich te plaatsen voor de knock-outfase. Merel Mooren en Marloes Wesselink verloren ook hun tweede wedstrijd in poule H. Het koppel ging na drie sets ten onder tegen de Belgische Liesbeth Mouha en Liesbet van Breedam. De Nederlandse vrouwen moeten morgen hun laatste groepswedstrijd winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de volgende fase. Jorn Huiskamp en Bram Ronnes verloren ook hun tweede groepswedstrijd. Dit keer waren de Brazilianen Bruno Schmidt/Joao Maciel met 2-0 te sterk. Door de nederlaag is de kans klein dat het koppel zich plaatst voor de volgende fase op de WK.