Minister wil geen sprinkhaan eten

Minister wil geen sprinkhaan eten Den Haag, 30 juni. Ondanks aansporingen van fotografen weigert minister Verburg (Landbouw, CDA) een hap te nemen van een gevriesdroogde sprinkhaan. De kantine van haar ministerie wordt proeftuin voor duurzaam voedsel. Op het menu staan onder meer gebakken sprinkhanen. Zelf moet Verburg nog even wennen. „Ze liggen hier in de pure vorm, maar in de bitterbal zal het best lekker zijn.” Ze denkt dat het op termijn goed komt met de meelwormbonbon en bio-spekblokjes. Foto WFA, Jurriaan Brobbel WFA21T:VERBURG WIL DUURZAAM VOEDSEL:DEN HAAG;29JUN2009-Het stimuleren van vraag en aanbod van duurzaam voedsel is de kern van de nota Duurzaam Voedsel die minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. De nota heeft de ambitie dat Nederland in 2015 koploper is op het gebied van duurzaam voedsel en moet dan een voorbeeld zijn voor de internationale gemeenschap. Voor de nota is 20 miljoen euro beschikbaar. (persbericht van LNV) Op de foto: Minister gerda verburg tijdens het fotomoment in de kantine van het ministerie met een gevriesdroogde sprinkhaan in haar hand. Ondanks herhaaldelijk aandringen van de aanwezige pers wilde zij geen hap nemen. WFA/jb/str.Jurriaan Brobbel WFA