Film van de dag

Bill Murray in de rol van Raleigh St. Clair in The Royal Tenenbaums, waarmee hij de befaamde neuroloog Andrew Sachs parodieert. scene uit de film Royal Tenenbaums (2004) Bill Murray

The Royal Tenenbaums. Uitbundige tragikomedie in hoofdstukjes waarin de mythe van gezinsgeluk wordt onttakeld en opgebouwd. Hoogtepunt in de samenwerking tussen de regisseur en acteur/co-scenarist Owen Wilson. Ze presenteren, in de pasteltinten van de jaren zeventig, de door incest, zelfmoord, racisme, depressies, verslaving en misdaad geteisterde familie Tenenbaum met de ziekte veinzende Gene Hackman, moeder Anjelica Huston, hun ongewone kinderen en de Indiase butler. Een fascinerende mengeling van melancholie en droge, intellectuele humor. (Wes Anderson, 2001, VS), BBC1, 0.30-2.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg