Europese Commissie niet tevreden over verkiezingen Albanië

BRUSSEL. De Europese Commissie is nog niet tevreden over het verloop van de verkiezingen in Albanië afgelopen zondag. Eurocommissaris Olli Rehn (Uitbreiding) zei gisteren dat er er wel sprake was van enige vooruitgang, maar er blijven nog veel verbeteringen nodig. Albanië wil lid worden van de Europese Unie. Eurocommissaris Rehn wees onder meer op de onregelmatigheden tussen de aanhangers van politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne. Daarbij vielen gewonden. Volgens de eurocommissaris moeten de politieke leiders in Albanië hard werken om ervoor te zorgen dat de verkiezingen in de toekomst wel voldoen aan de internationale normen. Bij de verkiezingen lijkt de zittende centrumrechtse coalitie van premier Sali Berisha volgens de eerste tellingen een kleine meerderheid behouden te hebben.