Brüno snijdt Michael Jackson uit zijn film

Zelfs relnicht Brüno hecht aan goede smaak. Filmstudio UPI heeft gisteren definitief besloten een fragment uit de nieuwste film van de Britse komiek Sacha Baron Cohen te snijden waarin hij als de Oostenrijkse modejournalist Brüno de donderdag overleden Michael Jackson op de korrel neemt.

In het gewraakte fragment lokt Brüno een ogenschijnlijk nietsvermoedende La Toya Jackson, de oudere zus van Michael, naar een lege villa voor een interview. Als Brüno en diens producer ‘beseffen’ dat er geen meubels zijn, betalen ze Mexicaanse bouwvakkers om als menselijke stoel te dienen. Brüno maakt vervolgens grappen over de handschoenen en de piepstem van Michael Jackson en steelt diens nummer uit de mobiele telefoon van La Toya, die pas wegloopt als Brüno haar aanbiedt sushi te eten van de buik van een naakte Mexicaan. „Have Michael call me!” roept hij haar na.

Brüno is een karakter uit het tv-programma Da Ali G. Show, waarin Baron Cohen via alter ego’s de draak stak met bekende en gewone mensen. Hij maakte eerder een film in de gedaante van de ‘witte neger’ Ali G. In 2006 volgde de wereldhit Borat, een film over een seksistische, antisemitische Kazachstaanse journalist. Nu volgt relnicht Brüno, die behalve de modewereld graag macho’s en celebs in verlegenheid brengt.

In de film adopteert Brüno bijvoorbeeld, net als Madonna, een Afrikaans jongetje dat hij voor een iPod van de ouders heeft gekocht. Maar spot drijven met een overleden beroemdheid gaat kennelijk te ver. Tijdens de wereldpremière in het Grauman’s Chinese Theatre in Los Angeles, enkele uren na het overlijden van Michael Jackson, bleken de scènes met La Toya Jackson uit de film gesneden. Regisseur Larry Charles hield de optie toen nog open dat het alleen voor die avond was. Maar UPI maakte dat besluit later uit „respect voor de familie Jackson” definitief en gaf UPI-Nederland gisteren opdracht om de scène uit de 26 al aanwezige filmkopieën te snijden. Brüno gaat volgende week in roulatie.