Birma: Suu Kyi mag slechts twee getuigen

Rangoon. Het hoogste gerechtshof in Birma heeft gisteren een verzoek afgewezen van de advocaten van Aung San Suu Kyi om twee getuigen alsnog toe te laten bij haar proces. De oppositieleidster mag nu maar twee getuigen laten optreden ter verdediging. De twee afgewezen getuigen zijn Win Tin en Tin Oo, beiden prominente leden van Suu Kyi`s partij. De rechter oordeelde dat de getuigenissen van de twee partijleden waren bedoeld om ”het proces te verstoren en te vertragen”. De aanklagers hebben veertien getuigen opgeroepen. Aung San Suu Kyi staat terecht voor schending van de regels van haar huisarrest. Begin mei is een Amerikaanse man haar huis binnengedrongen, terwijl Suu Kyi geen bezoek mocht ontvangen. Zij heeft dertien van de afgelopen negentien jaar onder huisarrest doorgebracht. Critici verdenken het regime ervan een manier te zoeken om te voorkomen dat Suu Kyi op vrije voeten is ten tijde van de verkiezingen die het regime volgend jaar wil organiseren. Zij kan tot vijf jaar cel worden veroordeeld. Het proces wordt vrijdag hervat.