Aangifteformulier

U wilt aangifte doen van diefstal. Als politie betreuren wij zeer dat u hiervan slachtoffer bent geworden. Wij vinden het daarom belangrijk dat u aangifte doet. Aangifte doen helpt!

Naam: Wouter Jacob Bos

Woonplaats: Amsterdam

Doet aangifte van: vervreemding van achterban

Is de aangever eigenaar van het vervreemde goed? Nee, niet meer dus. Dûh.

Geschatte waarde vervreemde goed: Geen idee. Als ik Maurice de Hond mag geloven, fluctueert die nogal.

Datum vervreemding: ergens tussen 2001 en nu.

Omschrijving vervreemde goed: hardwerkende Nederlander, niet al te hoog opgeleid.

Inscriptie(s): ‘Jan met de pet’, ‘de gewone man’, ‘het volk’.

Bijzonderheden: Moeilijk te begrijpen. Als ik rijke bankiers voor 100 miljard uitkoop, vinden ze me een held. Als Matthijs van Nieuwkerk 4 ton verdient, noemen ze me een mietje.

Bent u verzekerd tegen vervreemding? Nee. Reden? Gewoon declareren is goedkoper, dacht ik. In 2006 stond ik in de peilingen nog op vijftig zetels!

Kunt u de dader omschrijven? Geblondeerd haar, grote mond. Vergezeld door drie handlangers in pak, met dure Ray-Ban- zonnebrillen op. Riep toen hij wegrende iets over ‘spoeddebat’.

Kunt u iets vertellen over de handelswijze van de dader? Geeft mij overal de schuld van. Noemt me steeds ‘zakkenvuller’. Terwijl hij zélf zijn zakken vult in Amerika, Denemarken en Israël! Maar daar kraait niemand naar, omdat zijn organisatie een ‘beweging’ is in plaats van een ‘partij’.

Zijn er nog meer verdachten? Ja, een lange, blanke man. Kale kop, grote dassen, twee hondjes. Maar die leeft niet meer.

Is er sprake van verwijtbare nalatigheid? Geen idee. Ik heb gymnasium gedaan, ben cum laude afgestudeerd en was manager bij Shell. Behoor dus tot de elite. Maar kun je me dat verwijten?

Heeft u nog aanvullende opmerkingen die van belang kunnen zijn bij het onderzoek? Ja, het spijt me van de Irak-kwestie en de JSF. Maar politiek is compromissen sluiten, toch?

Wilt u in aanmerking komen voor slachtofferhulp? Lijkt me onderhand wel verstandig, ja.

Rob Wijnberg

    • Rob Wijnberg