8 redenen om uit te gaan

Aggrolites met dosis soul

1 muziek

Klankennacht

Rotterdam: Watt. Tijd: 20.00-01.00u. Prijs: 5 euro. www.watt-rotterdam.nl

Op deze eerste Klankennacht kun je kennismaken met artiesten uit de stal van Klankenhaus, het nieuwe boekingsbureau van de Zadkine Popacademie. Met o.a. The Fringe, Dikke Vandalen, De Dichter, Strafkamp.

2 dans

Geboeid op De Parade

Den Haag: Westbroekpark. Tijd: 19.30 & 21.00u. www.deparade.nl

Geboeid is een dans-muziekvoorstelling waarbij oriëntaalse opera en urban culture elkaar ontmoeten. Het Nederlands/Turkse meisje Konstanze moet trouwen, in Turkije. Niet wetende wat voor haar ligt, fantaseert ze over een sjeik met een harem. De onbekende sjeik, gedanst door Francis Sinceretti, boeit Konstanze soms meer dan haar vriendje in Nederland.

3 muziek

The Aggrolites

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.30u. Prijs: 15 euro. www.tivoli.nl

De ‘dirty reggae’ van deze vijf mannen uit Los Angeles heeft een ruig randje door toevoeging van een dosis jaren zestig soul. Dat laatste komt vooral door de stem van zanger Jesse Wagner: een combinatie van de stem van Otis Redding en Wilson Pickett.

4 opera in bios

La Traviata

Mustsee bioscopen in Breda, Delft, Tilburg & Groningen. Tijd: 20.00u. 0900-6878733 & www.mustsee.nl

Mustsee brengt La Traviata van Verdi live op het witte doek, vanuit het Royal Opera House in Londen.

5 tentoonstelling

Kijk! Dat is Freek

Hilversum: Beeld en Geluid. T/m 25 okt, di-zo 10.00-19.00u. www.beeldengeluid.nl/kijkdatisfreek

Overzichtstentoonstelling Freek de Jonge, die ruim 40 jaar in het vak zit, als cabaretier, tv-maker, muzikant en verhalenverteller. De tentoonstellingsruimte is omgetoverd tot een festivalterrein met vier kleine theaters die thematisch zijn ingevuld.

6 muziek

Industrial Jazz

Den Haag: Openluchttheater Zuiderpark. Tijd: 20.30-23.00u. Gratis. www.openluchttheaterzuiderpark.nl

Elke dinsdagavond tot en met 28 juli is er een ‘Industrial Jazz sessie’ in het Openluchttheater. De vaste line-up bestaat uit Wipe Out (keyboards/laptop/electronica/sounds), E-Hook (drums/laptop/samplers) en Yemooda (basgitaar/laptop/sequencers-lo/fi sounds). Gast: Knobsticker.

7 tentoonstelling

De Bazel tot Eek

Enschede: Rijksmuseum Twenthe. T/m 10 jan. Di-zo 11.00-17.00u. www.rijksmuseumtwenthe.nl

Meubels, keramiek, glas en metalen van Karel de Bazel, Piet Hein Eek, Gerrit Rietveld, Mathieu Lauweriks, Lambertus Nienhuis, Andries Copier, Marcel Breuer, Charles en Ray Eames, Arne Jacobsen en Jan van der Vaart.

8 rockopera's

Tommy & Quadrophenia

Amsterdam: OT301. Tijd: 20.30/22.00u. Prijs: 4 euro. ot301.nl

In OT301, een multimedia broedplaats gevestigd in het gekraakte gebouw van de voormalige filmacademie van Amsterdam, is het ‘The Who Night’. Vertoning van de rockopera’s Tommy (1975) en Quadrophenia (1979).