5 redenen om tv te kijken

Buddy's in een actiefilm

1 ActieFilm

Lethal Weapon 2

Veronica, 20.30-22.40u.

Tweede deel in reeks buddyfilms rond grillige rechercheur Mel Gibson en zijn goeiige collega Danny Glover. Over speurtocht naar als Zuid-Afrikaanse diplomaat vermomde dealer. (Richard Donner, 1989)

2 Talkshow

Spraakmakende zaken

Ned.2, 21.20-22.00u.

Paul Rosenmöller praat met gasten over de zin en onzin van de isoleercel. Geen land ter wereld sluit zoveel mensen op in een isoleercel als Nederland. De prikkelarme omgeving zou een remedie zijn tegen zware geestelijke nood. Patiënten praten over hun eenzame opsluiting.

3 serie

Gossip Girl

Net5, 21.25-22.20u.

Amerikaanse tienerserie. Blair probeert toegelaten te worden tot een van de meest exclusieve vrouwenclubs van de stad, en de oom van Chuck arriveert in New York om op zoek te gaan naar zijn vermiste neefje.

4 Interview

Villa Felderhof

Ned.1, 22.10-23.05u.

Herhaling van een hilarische aflevering van Villa Felderhof, waarin Paul de Leeuw en Frans Bauer in de villa logeren. Er is veel tijd voor serieuze gesprekken, want het weer in Zuid-Frankrijk werkt niet erg mee. Dus praat De Leeuw over zijn geadopteerde kinderen en Bauer over zijn jeugd in het woonwagenkamp. Maar bovenal hangen de twee natuurlijk de lolbroek uit. Ze zingen samen Franse chansons en De Leeuw leert Bauer op geheel eigen wijze een tonijnsalade te maken.

5 Zwarte Komedie

The Royal Tenenbaums

BBC1, 00.30-02.30u.

Mild-bittere komedie over een in pasteltinten gefilmde Adams Family markeert nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen regisseur Wes Anderson (Rushmore) en acteur en scenarioschrijver Owen Wilson. Ze presenteren de bizarre en door incest, zelfmoord, racisme, depressies, verslaving en misdaad geteisterde familie Tenenbaum met patriarch Gene Hackman, Anjelica Huston als elegante en gedecideerde moeder en hun drie kinderen. (Wes Anderson, 2001)