`Zwart` muziekgala wordt eerbetoon Michael Jackson

Los Angeles, 29 juni. - Zanger Ne-Yo en zangeres Beyoncé hebben zaterdag de prijs voor beste zwarte mannelijke en vrouwelijke r & b artiest gekregen. De prijs, de Black Entertainment Television (BET) Award, werd uitgereikt in Los Angeles. Lil Wayne en M.I.A. werden uitgeroepen tot respectievelijke beste mannelijke en vrouwelijke hiphopper. De uitreiking van de BETs, die live op televisie werd uitgezonden, liep uit op een groot eerbetoon aan Michael Jackson, die donderdag overleed. Talloze zwarte artiesten zongen een nummer van Jackson of spraken over hem. Ook zijn zuster Janet sprak er, namens de familie. De opbrengsten van een veiling van Michael Jackson memorabilia in Las Vegas, afgelopen vrijdag, zijn veel hoger uitgevallen dan verwacht. Vooraf was de opbrengst geschat op circa 10.000 dollar (ongeveer 7000 euro), uiteindelijk werd er 205.000 dollar (145.000 euro) betaald. Zo ging een T-shirt van Jackson met een geschatte waarde van 1500 dollar voor 52.000 dollar van de hand en bracht een handgeschreven briefje van Jackson in plaats van de verwachte 200 dollar 12.500 dollar op.