Volop zomer

Zonovergoten weer de komende dagen en het wordt zelfs nog wat warmer. Vandaag begon de dag in het midden en zuiden van het land nogal grijs met mist en laaghangende wolken. Die losten in de loop van de ochtend op waarna de zon tevoorschijn kwam. Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stranden bleef het lang grijs door mist vanaf de Noordzee. Doordat de noordwestelijke wind wat naar het noordoosten draait en iets toeneemt zal de mist zich komende nacht beperken tot de kustregio’s en rondom het IJsselmeer. Elders klaart het breed op met minima rond 15 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen stralend zonnig en warm met 26 tot 29 graden. Het blijft overal droog. Op de Wadden en in het noordelijk kustgebied kan het wat tegenvallen door nevel en wolkenvelden die vanaf de Noordzee worden aangevoerd. Langs de westkust is het daarentegen juist zonnig doordat de wind in de noordoosthoek zit, dus aflandig is. Hiermee wordt droge en warme lucht aangevoerd waardoor het ook op de stranden in het westen zomers warm wordt, rond 25 graden.

Tot het weekeinde blijft het zonnig en stijgen de temperaturen naar rond de tropische 30 graden landinwaarts. Zaterdag draait de wind naar het westen en vallen enkele regen en onweersbuien buien waarna we het met een aantal graden minder moeten doen.