Volleybalteam raakt koppositie kwijt na twee nederlagen op rij

EINDHOVEN. Het Nederlands volleybalteam heeft ook de tweede wedstrijd tegen Italië in de World League verloren. Na de 3-2 nederlaag in het eerste duel in Eindhoven verloren de volleyballers gisteren kansloos met 3-0 (23-25, 15-25 en 20-25). De ploeg van bondscoach Peter Blangé, waarin topscorer Robert Horstink ontbrak, haalde niet het niveau van zaterdag en kon Italië alleen in de eerste set bijbenen. Nederland speelde wisselvallig. Blangé wisselde in de tweede set van spelverdeler, maar ook Roland Rademaker kon het verschil niet maken en werd na een paar punten weer gewisseld voor Yannick van Harskamp. Door de nederlagen is Nederland geen koploper meer in groep A. Het team vervolgt de World League met wedstrijden in Italië, China en de Verenigde Staten.