vandaag

In het nieuws:

In Brussel houdt de Europese Commissie spoedoverleg met banken en gasbedrijven Gazprom en Naftogaz, over de gasimport via de Oekraïne naar Europa.

Prinses Alexia gaat voor het eerst naar school. De Bloemcampschool in Wassenaar, waar haar zusje al zit.

Minister Gerda Verburg van Landbouw presenteert een nota over duurzaam voedsel.

In Parijs houdt de OECD (Organisatie voor Economische samenwerking en ontwikkeling) een forum over migratie. De OECD doet ook een voorspelling over migratie in Europa.

In Den Haag is een landelijke jeugdwerktop, die gaat over welke rol gemeenten moeten spelen in de aanpak van jeugdwerkloosheid.

In de haven van Rotterdam is de presentatie van een inklapbare container: de cargoshell, gemaakt van composiet (met koolstofvezel versterkt plastic). Zo’n opvouwbare container scheelt volgens de ontwerper ruimte en CO2-uitstoot.

Vandaag verschijnt de derde encycliek van paus Benedictus XVI. Het pauselijke document gaat over sociale kwesties. Vandaag viert de Rooms-katholieke Kerk het feest van de heiligen Petrus en Paulus.

De Israëlische president Shimon Peres bezoekt Kazachstan. Defensieminister Ehud Barak ontmoet vandaag de Amerikaanse afgevaardigde voor het Midden-Oosten, George Mitchell.