Sieb Posthuma wint Gouden Penseel 2009

Rotterdam, 29 juni. - Sieb Posthuma, illustrator van onder meer de kinderpagina van NRC Handelsblad is dit jaar de winnaar van het Gouden Penseel, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek. De jury bekroont hem voor zijn boek Boven in een groene linde zat een moddervette haan (uitgeverij Gottmer). Dat heeft de Stichting CPNB vanochtend bekendgemaakt. De jury, dit jaar onder voorzitterschap van Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, heeft besloten dit jaar geen Zilveren Penselen uit te reiken. Wel zijn er in ruime mate eervolle vermeldingen, de zogenoemde Vlag en Wimpels, toegekend. Volgens de jury was het aanbod gevarieerd en gelijkwaardig aan elkaar wat betreft kwaliteit. De illustraties van de door de jury geselecteerde boeken zal dit najaar worden tentoongesteld in het Rijksmuseum.