op nrcnext.nl

nrc.next zoekt: het meest bijzondere studentenhuis

Woon jij in het bijzonderste studentenhuis van Nederland? nrc.next zoekt deze zomer naar wat een huis een thuis maakt; naar de ziel van een huis.

Beschrijf aan de hand van korte uitspraken van je medebewoners wat jouw huis bijzonder maakt, en laat je huis vooral tot leven komen. Denk daarbij niet alleen aan basisgegevens (met hoeveel studenten wonen jullie en waar), maar vooral aan de dingen die je samen doet. Eten jullie samen en gaan jullie samen uit, of ga je je eigen gang en kom je elkaar alleen in de keuken of gang tegen? Zijn er huisregels en worden die ook opgevolgd? Vraag in elk geval je huisgenoten waarom ze zich (niet) thuis voelen in het huis.

De enige voorwaarde om mee te doen, is dat je in een huis met ten minste twee andere studenten woont. Het maakt niet uit of je in een barak woont, in een massale flat, in een huis in de binnenstad, woonboot, corpshuis of met z’n drieën een appartement hebt gehuurd.

De verhalen mogen niet langer worden dan 1.000 woorden. Stuur vooral een foto van je huis en de bewoners mee.

De winnende verhalen worden gepubliceerd in nrc.next, én het huis krijgt een jaarabonnement nrc.next-plus (doordeweeks nrc.next en op zaterdag NRC Handelsblad)

Stuur je verhaal voor 1 augustus naar studentenhuis@nrcnext.nl