Miss-NL dankzij de stiefmoeder

Avalon-Chanel Weyzig (19) uit Zwolle is zaterdagavond gekroond tot Miss Universe Nederland 2009. Ze ging de competitie aan met twaalf andere missen, in Hotels van Oranje in Noordwijk. Weyzig schreef zich in voor de verkiezing op aanraden van haar stiefmoeder. Twee jaar geleden deed Weyzig voor de grap mee aan een Miss out-of-Asia-contest (haar vader komt uit Indonesië). Ook toen won ze. „Maar dat was niets vergeleken bij dit”, aldus Weyzig. Statistisch gezien zijn haar kansen om ook de internationale Miss Universe verkiezing te winnen, niet zo groot. Nederland doet mee sinds 1956 en bracht één keer een Miss Universe voort: Angela Visser, zij won in 1989. De verkiezingen zijn in augustus, op de Bahama’s. (NRC)

Hoe hard werkt een miss? Kijk op http://missuniverse-nederland.nl