De ITs Parade Parel gaat naar...

Op de laatste dag van het theaterfestival ITs afgelopen zaterdag werden in totaal zes prijzen uitgereikt. Op de twintigste editie van het ITs Festival waren meer dan zestig afstudeervoorstellingen te zien. De ITs Parade Parel, voor eigen werk, ging naar de voorstelling Dag 1. De publieksprijs werd uitgereikt aan Metatron. De prijs voor beste internationale productie was voor Transitions Dance Company (Groot-Brittannië) met de dansvoorstellingen Radix en It’s so good. De ITs Choreography Award werd uitgereikt aan Alma Söderberg (Entertainment). De jury van de Kemn-A-ward besloot dat de prijs voor de meest intrigerende acteur of actrice werd gewonnen door Lien Wildemeersch (Conservatorium Hogeschool Gent). De Ton Lutz Prijs voor beste regie ging naar twee winnaars: Bo Tarenskeen (1.000 zalen) en Lotte de Beer (Hauptling Abendwind/Vent du Soir). (NRC)