City tast in buidel voor Eto'o

Manchester City wil van Samuel Eto’o de best verdienende voetballer ter wereld maken. Joan Laporta, voorzitter van Eto’o’s huidige club FC Barcelona, liet in een interview op een Spaanse radiozender weten dat de spits een ‘astronomisch’ aanbod heeft gekregen van de club uit de Premier League.

Eto’o heeft nog een contract voor een jaar bij de winnaar van de Champions League. Laporta zei dat de spits uit Kameroen graag in Catalonië wil blijven. Volgens Britse media probeert Manchester City de 28-jarige Eto’o naar Engeland te lokken met een salaris van 290.000 euro per week. Net iets meer dan Cristiano Ronaldo bij Real Madrid gaat verdienen. „Hij heeft een astronomisch bod gehad van een andere club, dat van hem de best betaalde speler ter wereld wil maken”, aldus Laporta. De voorzitter van Barce-lona bevestigde dat hij interesse heeft in David Villa (Valencia) en Franck Ribéry (Bayern München). De Braziliaanse aanvaller Keirrison tekent waarschijnlijk binnenkort bij Barça. (ANP)