Brazilië wint met de Confederations Cup negende grote toernooi in vijftien jaar

Brazilië heeft tijdens de Confederations Cup in Zuid-Afrika als enige voetbalgrootmacht aan alle verwachtingen voldaan. De Zuid-Amerikanen van bondscoach Dunga schreven het landentoernooi net als vier jaar geleden op hun naam. Tijdens de generale repetitie van het WK van 2010 presenteerde Luis Fabiano zich als de aanvalsleider van Brazilië. De spits van Sevilla werd met vijf doelpunten topscorer van het toernooi. Daarmee schaarde de nummer negen zich in een rijtje van doelpuntenmakers waar ook spelers als Ronaldinho, Adriano, Romário en Alex op staan. De voorbije jaren was Brazilië op zoek naar een nieuwe targetman, maar konden spitsen als Wagner Love, Afonso Alves en Julio Baptista de verwachtingen niet waarmaken. Luis Fabiano kon dat wel.