8 redenen om uit te gaan

Foto van Anthony Goicolea Nagelbijten. Nailbiter Foto van Anthony Goicolea. Close Encounters Leeuwarden: de Blokhuispoort. T/m 5 juli, 12.00-17.00u. www.vhdg.nl In de voormalige gevangenis de Blokhuispoort is een multidisciplinaire tentoonstelling te zien met nationale en internationale kunstenaars. De kunstwerken reflecteren op verschillende wijzen op de tegenstelling tussen binnenwereld en buitenwereld. Met oa. Anthony Goicolea, Robbie Cornelissen en Bart van Dijck. Goicolea, Anthony

1 huiskamerjazz

Live in Your Living Room

Rotterdam: Nieuwe Binnenweg 128. Tijd: 20.00u. Gratis, res. verplicht. www.northsearoundtown.com

In samenwerking met Live in Your Living Room brengt North Sea Round Town (t/m 12 juli) akoestische jazzsessies bij Rotterdammers thuis. Vanavond: het kwartet Estafest.

2 dakterras

BovenNEMO - Onzichtbaar

Amsterdam: dak NEMO. T/m 6 sept, dag. 12.00-19.30u. www.e-NEMO.nl

BovenNEMO is het grootste dakterras van Amsterdam. Hier kun je genieten van zandstoelen, de tentoonstelling Onzichtbaar met infraroodfoto’s, levensgrote spellen, een waterspeelplaats, horeca en natuurlijk het fraaie uitzicht over Amsterdam.

3 talkshow

Vrouw en Seks

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00-22.00u. Toegang: gratis. www.womeninc.nl

Onder de noemer ‘Porno is oké’ nemen Hanni Jagtman, Jennifer Lyon Bell, Mirjam Hemker, Afke Reijenga, Liesbet Zikkenheimer en Xaviera Hollander initiatieven gericht op het vrouwelijke genot onder de loep.

4 tentoonstelling

Close Encounters

Leeuwarden: de Blokhuispoort. T/m 5 juli, 12.00-17.00u. www.vhdg.nl

In de voormalige gevangenis de Blokhuispoort is een multidisciplinaire tentoonstelling te zien met nationale en internationale kunstenaars. De kunstwerken reflecteren op verschillende wijzen op de tegenstelling tussen binnenwereld en buitenwereld. Met oa. Anthony Goicolea, Robbie Cornelissen en Bart van Dijck.

5 cabaret

Benefiet Cabaret Avond

Amsterdamse Bostheater. Tijd: 19.00u. Kaarten: 15 euro (waarvan 12 euro naar JCI Nothing but Nets gaat). www.bostheater.nl

Het doel van deze avond is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanschaf van klamboes in Sierra Leone om daarmee voornamelijk vrouwen en kinderen te beschermen tegen malaria. Met o.a. de cabaretiers Geen Familie en Olaf en Jasper.

6 muziek

Spinvis op De Parade

Den Haag: Westbroekpark. 18.30, 20.10, 21.50u. www.deparade.nl

Op De Parade in Den Haag speelt Spinvis, de eenmansband van Erik de Jong, zijn voorstelling Kamermuziek.

7 vlinders

Tropisch Vlinderfestival

Utrecht: Botanische Tuinen. T/m 14 sept, dag. 10.00-17.00u. Entree: 6,50 euro. www.botanischetuinen.uu.nl

Een deel van het Kassencomplex is getransformeerd tot een weelderig oerwoud waar je tropische vlinders in allerlei kleuren en maten voorbij kunt zien fladderen. De schemer- en nachtvlinders kun je zien tijdens de speciale avondopenstellingen op 9 en 29 juli, 18 augustus en 8 september.

8 theater

Coup Maastricht

Maastricht: diverse locaties. T/m 5 juli. www.coupmaastricht.nl

Festival met concerten, presentaties en tentoonstellingen door afstuderende studenten van Hogeschool Zuyd. Om 20.00 uur in de Toneelacademie: Der Brommer Reiter, rauw, fysiek bewegingstheater van het Tilburgse danscollectief TRASH.